Netwerk van streektaal- en streekcultuur ambassadeurs voor Twente. Wilt u meer weten, klik hier

Diensten

Met mijn passie voor de Twentse streektaal en streekcultuur wil ik het imago van Twente verbeteren. De Twentse taal en cultuur kunnen veel voor onze huidige samenleving betekenen en daar wil ik anderen graag bewust van maken.

Twents is niet zomaar een taal of cultuur. Het is veel meer!
Het is meer waard, omdat het wortels heeft.

Foto gemaakt door: Frank Bemthuis

Persoonlijk verhaal

Je hebt een persoonlijk verhaal, dat je graag met je dierbaren wilt delen. Dat kan zijn op een jubileumfeest, een bruiloft of zelfs bij een uitvaart. Ik vertel jouw verhaal in de juiste context van de desbetreffende tijd, zodat mensen je verhaal nog beter begrijpen en zich goed kunnen inleven. En wanneer je je verhaal graag in het Twents verteld wilt hebben, dan kan ik dat ook voor je doen.

Projecten

Je hebt een bepaalde doelgroep die je graag in aanraking wilt brengen met de Twentse geschiedenis, de cultuur en de taal. Ik kan samen met jou een project ontwikkelen dat aansluit op de wensen van deze doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan mensen met dementie, die hun ervaringen graag in hun moedertaal willen overbrengen. Of aan jongeren, die nooit in aanraking zijn geweest met het echte Twents en geen kennis hiervan hebben.

Lezingen

Je hebt een spreker voor een groep nodig die een brede kennis heeft, maar ook weet te inspireren. Met mijn passie voor de Twentse geschiedenis, taal en cultuur, maar ook mijn liefde voor edelstenen en juweliersartikelen, geef ik regelmatig lezingen aan diverse groepen. Om mijn kennis te delen, maar ook vooral om te verbinden en te zorgen voor meer bewustwording door te vertellen over het hoe en wat.

Waardebepaling

Je bezit mooie edelstenen of juweliersartikelen en je wilt hier graag meer over weten. Als opgeleid gemmoloog, oftewel edelsteenkundige, en taxateur juweliersartikelen, heb ik een brede kennis op dit gebied. Of het nu gaat om topjuwelen of streeksieraden, ik kijk graag met je mee naar jouw juweliersartikelen of goud en zilver, zodat ik je er meer over kan vertellen en eventueel de waarde kan bepalen.

In de media

Met mijn passie voor de Twentse streektaal en -cultuur en juweliersartikelen, heb ik al mooie projecten mogen afronden en inspirerende lezingen mogen geven. Ook in de media heeft dit geleid tot wat aandacht.

Wat kan ik voor jou betekenen?