Netwerk van streektaal- en streekcultuur ambassadeurs voor Twente. Wilt u meer weten, klik hier

Over Adrie

Verbinder

Jij bent op zoek naar iemand die kennis heeft en dit graag met anderen wil delen. Daarbij is het mooi meegenomen dat diegene zich in jou kan verplaatsen en het verhaal in de juiste context weet te zetten. Of het nu gaat over de geschiedenis van Twente en de streektaal en -cultuur of het gaat om de context waarin edelstenen en juweliersartikelen geplaatst kunnen worden.

Foto gemaakt door: Annabel Jeuring

Foto gemaakt door: Frank Bemthuis

Adrie Hemmink, aangenaam!

Geboren in Hertme, het hart van Twente, ben ik Twentenaar in hart en nieren.
Als we Herman Finkers mogen geloven, is er niets te doen. Er is geen stoplicht te bekennen. De reden voor mij om de wijde wereld in te trekken en te ontdekken. Maar na een jaartje studie in Amsterdam was het “rap op hoes op an”. Het blijkt waar te zijn; om je geboortestreek op waarde te kunnen schatten, moet je het eerst van een afstand bekijken.

Terug in het prachtige Twente, ben ik inmiddels een voorvechter van de Twentse streektaal en streekcultuur. Ik heb drie jaar voor het Twentehoes, onderdeel van de Overijsselacademie, gewerkt als streektaalconsulent. Met meer dan 10 jaar werkervaring in en met lokale musea en historische verenigingen, ben ik inmiddels een echte verbinder tussen deze historische verenigingen, culturele instellingen en onderwijsinstellingen.

Ik ben gepassioneerd over de Twentse taal en cultuur en wil dit graag met anderen delen door lezingen te geven, persoonlijke verhalen te vertellen, maar ook door het Twents in projecten te verwerken. Meer inzicht en een betere erkenning van de regio zorgt voor een beter beeld van wat je wil behouden en overdragen. De Twentse taal en cultuur kunnen veel voor onze huidige samenleving betekenen en daar wil ik anderen graag bewust van maken.

Daarnaast heb ik als gemmoloog een grote passie voor juweliersartikelen. Ik ben taxateur en geeft daarnaast ook graag lezingen over juwelen, goud en zilver.

Adrie in het kort

Doe maar gewoon

Dan doe je al gek genoeg. Ik hou van simpel en eenvoud, dan komt iedereen tot zijn recht.

Twents in hart en nieren

Geboren en getogen in Twente en na een kort uitstapje daar waar ik hoor en niet meer wegga.

Passie

Gepassioneerd over Twente, maar ook over edelstenen, juweliersartikelen, zilver en goud.

Vrouw op missie

Graag wil ik het imago van Twente verbeteren en meer bewustwording en inzicht creëren.

In de media

Met mijn passie voor de Twentse streektaal en -cultuur en juweliersartikelen, heb ik al mooie projecten mogen afronden en inspirerende lezingen mogen geven. Ook in de media heeft dit geleid tot wat aandacht.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Wat anderen over mij zeggen

Vredehof is al sinds 1869 gevestigd en geworteld in Twente. Vertrouwd dichtbij voor alle inwoners. Voor ons een reden om ‘Ons verhaal’ ook te vertellen in het Twents. Door de prettige samenwerking met Adrie hebben we deze vertaling kunnen realiseren, evenals de vertaling van onze radiocommercial in het Twents. Vredehof is nu ook ‘Vertrouwd dichtbiej’. Adrie dankjewel hiervoor!

Miriam Leussink-Kremers

Adviseur Marketing & Communicatie, Vredehof

De afgelopen jaren heb ik regelmatig het plezier gehad met Adrie samen te mogen werken. Adrie Hemmink blinkt uit in snel schakelen, creatieve ideeën én een groot netwerk in de wijde regio. Daarmee hebben we van een heel aantal projecten op het gebied van streektaal en cultuur samen een succes weten te maken. Echt een aanrader dus, om met Adrie te werken!

Willemijn Zwart

Educatieve Projecten, Komvoor

Met Adrie werken wij samen om onze tekstuele uitingen goed passend te maken voor de Twentse taal en cultuur. Adrie is erg bevlogen en dat inspireert om de teksten nog beter te maken en geschikt voor iedere doelgroep. Het is heel erg fijn samenwerken.

 

Jorrit van den Breemer

We-Boost